Hondenfitness (Balans en Coördinatie)

Bewegen is complex

Een hond gebruikt nooit een enkele spier apart, bijna elke lichaamsbeweging vergt een opvolgende of gelijktijdige aanspanning van verschillende spieren. Lopen bijvoorbeeld vergt aanspanning van spieren in de verschillende poten, de romp en schouders.

Elke beweging van een lichaamsdeel bestaat uit meerdere bewegingen in gewrichten, in de juiste volgorde en van voldoende duur. Dit geeft als resultaat een vloeiende beweging. Dit heeft alles te maken met coördinatie (basis voor alle motorische vaardigheden).

Dit is te trainen. Op een speelse manier wordt bij de hondenfitness gewerkt aan de balans van de hond en tevens wordt door leuke oefeningen ook aan de stabiliteit gewerkt. Samen met de grondoefeningen die ervoor zorgen dat de buik en rugspieren getraind en daardoor ook sterker worden.

Ik bied dit aan in de vorm van een workshop. In deze workshop gaan we starten met coördinatie en  gaan we werken aan de balans. Verder worden er een aantal grondoefeningen gedaan die je na deze workshop thuis kunt uitvoeren. Deze workshop wordt in principe gegeven vanuit Dierenkliniek Riethoven, maar als het weer lekker is kunnen we ook naar buiten. Hier kunnen we namelijk ook gebruik maken van het bos om te laten zien hoe je zelf ook oefeningen kunt doen zonder dat je hulpmiddelen aanschaft. Deze workshop is op privébasis. Je krijgt dus alle aandacht en je hond wordt ook niet afgeleid door andere honden. De kosten voor deze workshop zijn € 30,00.

Mocht je na deze workshop hier nog wat verder mee willen gaan is het mogelijk om een cursus in te plannen voor 4 lessen. Hierbij gaan we verder met waar we gebleven zijn in de workshop. We breiden het coördinatiestuk verder uit door de oefeningen moeilijker te maken. Aan het einde van deze 4 lessen heb je alle oefeningen gedaan die je vanuit de balans en coördinatie kunt uitvoeren. Elke les gaan we een stapje verder.
Uiteraard is dit ook weer op privébasis. De kosten voor deze 4 lessen zijn € 100,00.

Bent u met een groep en wilt u hiervoor in aanmerking komen. Neem contact met mij op dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Op uw eigen locatie? Is zeker bespreekbaar.

Meer informatie kunt u lezen in deze folder