Wie is Kyno-healthcare

Ik ben Monique Wacht en trotse bezitter van 2 labrador retrievers. Ik ben zo’n 15 jaar geleden gestart bij de Verenigde Valkenswaardse Hondenliefhebbers als instructeur. Vanuit deze hobby heb ik kennis gemaakt met de ontspanningsmassage bij honden.

Hierin heb ik me de afgelopen tijd verder ontwikkeld en ben me gaan verdiepen in de sportmassage. Hiervoor heb ik de opleiding sportmassage voor honden gevolgd en volg ik hiervoor jaarlijks enkel bijscholingsdagen. Ik heb mogen ervaren dat honden ontzettend veel baat hebben bij een massage.

Verder heb ik een cursus bewegingsleer en sportverzorging bij Kynotouch gevolgd.  Uit de instructeursopleiding Balans en coördinatie bij Sam Turner (Paws4Fun) haal ik kennis om in te zetten bij blessures zodat ik deze in samenwerking met een dierenarts goed kan behandelen en d.m.v. oefeningen kan begeleiden.  Enkele van mijn bijscholingen zijn: Hotstone massage bij honden, Revalidatietechnieken en Canine Myofacial Release. Meer uitleg over deze bijscholingen zijn op mijn site te vinden. Met enige regelmaat volg ik een bijscholing of woon ik een lezing bij.  Alles wat maar enigszins te maken heeft met massage heeft mijn belangstelling, denk hierbij aan Shiatsu massage, blessurebehandelingen en etherische olie.

Ik werk vanuit Dierenkliniek Riethoven in samenwerking met dierenarts Ellen Kuijken.

Ik ben bereikbaar op 06-46195339 tussen 10.00 uur en 18.00 uur.